Tel.: +36-1-330-6395

 x 

Rólunk

A céget 1981-ben alapítottuk. Választékunkat mindenkor igyekeztünk a hazai gépkocsi parkhoz igazítani. Így a kezdeti néhány típussal szemben ma már több ezer variációban gyártunk és forgalmazunk csomagtartókat a magyar utakon futó gépkocsik 99%-ához.

Az évek során értékesítési profilunkat sok egyéb, az országban egyedülálló szolgáltatással egészítettük ki. Foglalkozunk szereléssel, javítással, valamint csomagtartók, camping- és síboxok bérbeadásával.

2003-ban felépült új üzletünkben kényelmes és kulturált körülmények között, udvarias, gyors kiszolgálással és felkészült szakemberekkel fogadjuk kedves vásárlóinkat.

Jelmondatunk:

Csomagtartót mindenre! Szekértől a helikopterig!

...A kezdetektől...:

Gombos Bt. - Csomagtartószerviz

1135. Budapest, Jász u. 62 - korábban Jász u. 60/b

 

Történelem:

Id. Gombos Lajos (1928 - 2011 †) aranykoszorús harangöntőmester legnagyobb fia, ifj. Gombos Lajos (1952 - ) aki vas- és fémszerkezet lakatosként végzett 1969-ben, a 2 év katonaságot követően csak rövid ideig dolgozott édesapja nyomdokában a harangöntés területén - mivel nem is ez volt a szakmája. Apja mellett hamar rájött, hogy neki valami önállót, valami egyedit kell alkotni az életben és hamarosan jöttek is az ötletek szépen sorban - de erről picit később.

Az ipar kiváltása előtt a '70-es évek közepétől még pár évig "tehertaxisként" cipelte a nehezebbnél-nehezebb bútorokat, különböző használati tárgyakat és mivel a munkájának köszönhetően sokféle emberrel került közvetlen kapcsolatba, folyamatosan szívta magába az információkat, hogy mire van szüksége az embereknek. A tehertaxi mellett elkezdett foglalkozni eredeti állat bőrből készült autó üléshuzatok adás-vételével, ami sokáig nagyon jól működött de érezhető volt, hogy nem fog örökké tartani. Ne felejtsük el, hogy a '70-es évek közepe-vége felé járunk, amikor is nem volt ennyi autó a lakosság tulajdonában, mint manapság.

 

A család: 

Időközben bővült a két fős család, mert megszületett feleségével Árvai Ágnessel (1954 - ) közös gyermekük Gombos Lajos Domonkos (1976 - ) és így már még  inkább foglalkoztatta őt a gondolat, hogy valami maradandót kell alkotnia. Ebben az időszakban egyre nagyobb "divat" lett a kempingezés. Az emberek a szabadidejüket szívesen töltötték családjukkal az ország különböző, szebbnél-szebb helyein található kempingek valamelyikében akár sátorral, akár lakókocsival. Kezdetben sátorral, aztán a létező legkisebb lakókocsival hármasban járták a kempingeket, aminek köszönhetően jött néhány olyan ötlet, ami megalapozta a mai (részben családi vállalkozásként üzemelő) Gombos Csomagtartószerviz eddig több mint három évtizedes sikeres és töretlen működését.

A lakókocsi vontatás következtében olyan problémákkal kellett ugyanis megküzdeni, mint a rettentő mértékben megnövekedett többlet-üzemanyag fogyasztás, továbbá az autó visszapillantó tükre nem volt elegendő szélességben, hogy biztonsággal figyelemmel lehessen kísérni a mögöttünk közlekedésben résztvevőket, illetve bizonyos közlekedési helyzetben (hirtelen kormánymozdulat, vészfékezés, stb...) a vontatmány nem kívánatos imbolygásba kezdett, ami sajnos a legrosszabb esetben akár balesettel is végződhetett.

A történethez hozzátartozik még, hogy a közvetlen szomszédságban működött az igen komoly múlttal és ismertséggel rendelkező - de sajnos ma már nem üzemelő - Gyursánszky autóalkatrész bolt (autósbolt), amit az idősebb korosztály autóvezetői még a mai napig emlegetnek.

A komoly forgalmat bonyolító kis üzletben rengeteg autós megfordult nap mint nap. Ifj. Gombos Lajos látva, hogy az autós társadalom micsoda kiaknázatlan területet rejthet még magában és az évek során gyűjtött információk és megszerzett tapasztalatok ismeretének tekintetében, jó lakatosként, tele ambícióval egy pisztolyfúróval és egy csavarhúzóval édesapja autójának garázsában nekiállt elkészíteni a szükségesnek vélt prototípusokat.

 

Találmányok:

Az első ilyen találmánya az egy autó tetejére fölszerelt segédeszköz az ún. "tetőspoyler" - ami egy légterelőként szolgált az autó és lakókocsi között -, jelentősen  csökkentve a gépjármű túlfogyasztását. Kezdetben a spoyler anyaga nem volt más, mint az autóbontókba leadott Trabantok teteje, ami műgyanta és gyapothulladékból komposztált ún. "duroplaszt" karosszéria-anyag. Az ötleteknek itt még nem volt vége, a kezdeti sikereken felbuzdulva jöhetett a következő termék a gépjármű sárvédőjére egy mozdulattal  fölszerelhető "lakókocsi visszapillantó tükör". Ennek a terméknek a tehetősebb (lakókocsis) kempingezők körében szintén nagy sikere lett,  ami indokolttá tette az ipar kiváltását is 1981-ben. Tulajdonképpen ettől az évtől számítható a Gombos-cég "születési éve".

A következő sikeres termék, ami szintén szorosan kapcsolódik a lakókocsi vontatáshoz az egy igen komoly szerkezet ami a biztonságos vontatást teszi lehetővé, az ún. "lakókocsi stabilizátor". Ennek egyik részét a vonóhorogra, a másik részét pedig a vontatmány vonófejére kellett erősíteni amely így nem engedte, a már korábban említett imbolygó mozgást kialakulni.

 

A "csomagtartózás":

Miután telítődni látszott a viszonylag szűk piaci szegmens, egy idő után valahogy a csomagtartók, tetőcsomagtartók irányába terelődött ifj. Gombos Lajos figyelme, amiben még nagyobb lehetőséget látott mint az addig sikeres és saját kezűleg előállított termékek. Először még csak a - később divatcikké váló - hátsó csomagtartóra (farmotoros autóknál motorháztetőre) szerelhető, csőből hajlított, hegesztés mentes, alumínium-öntvény lábas csomagtartóból készültek el az első darabok, majd ezt követően a ténylegesen szállítási célra használt tetőcsomagtartókból gyártott egyre többet a lakatos-mester.

 

Fejlődés:

A cég folyamatosan bővült alkalmazottakkal, vidéki műhellyel, telephellyel és az évek során a kis Jász utcai garázsból egy egész "kapualj" alakult ki, ahol már vevőket is lehetett fogadni a budapesti családi ház földszintjén. A tevékenységi kört is kibővítették, a hagyományos értékesítés mellett komoly igény mutatkozott az egyéb szolgáltatások bevezetésére, mint például a helyben megvásárolt csomagtartók helyszíni szerelésére. Ebben a környezetben összesen több mint 20 évig üzemelt így a cég, ami ennyi év távlatából visszatekintve sem volt egyszerű, ha csak arra gondolunk, hogy a kollégák télen-nyáron, hóban-fagyban és +40 fokban is az utcán szerelték a csomagtartókat úgy, hogy időközben a környéken megnövekedett gépjármű-forgalom a többszörösére nőtt. Az akkor még kétirányú Jász utcában nem egyszer fordult elő, hogy a létráról szerelő kollégát egy mellette elhúzó kamion, kis híján elsodorta. Sajnos sem a terület, sem pedig a cég anyagi helyzete nem tette lehetővé a továbblépést egy olyan üzlettér kialakításához, ahol is a kollégák a járműforgalom elől elzárt területen tudják a munkájukat végezni.

 

Az új üzlet:

Ennek az állapotnak 2002-ben sikerült véget vetni, amikor is a szomszédos területen elindulhatott az építkezés egy jobb, saját terveken alapuló üzlet és sokkal kellemesebb környezetben történő szolgáltatás kibővítésére. 2003-ban az épület elkészült és csak arra várt, hogy a cég elfoglalja benne sokáig várt és jól megérdemelt helyét, illetve saját ízlésére formálja a rendelkezésre álló területet azzal az arculattal, mely a mai napig is változatlanul megmaradt.

  

Napjainkban:

A Gombos-cég időközben a vásárlói igényekhez igazodva és azokat szem előtt tartva jóval szélesebb körben kibővítette szolgáltatásait és már nem csak a csomagtartók gyártása és szerelése a fő profil, hanem mindezek javítása, bérbe adása, import csomagtartók, kerékpártartók, tetőboxok, síléctartók forgalmazása, használt csomagtartók és tetőboxok adás-vétele, beszámítása, tehát minden ami a vevők igényeit kielégíti.

A számtalan saját gyártású csomagtartó mellett, most már vannak kerékpártartók, síléctartók, hosszanti tetőkorlátok és mindezen típusok egyedi kiegészítői, mind-mind csupa olyan termék ami a szállításban segíthet, a rögzítést pedig könnyebbé és biztonságosabbá teheti.

 A már korábban említett családi vállalkozás mostanra apára és fiúra korlátozódott, a többieket viszont a mai napig szinte családtagként tisztelik és kezelik és talán ez lehet a sikerük egyik kulcsa, mivel a vevők többsége úgy vélekedik a cégről a látogatás vagy vásárlás során, hogy "...maguknál olyan családias a hangulat...!" - és ez nem véletlen. Ez persze önmagában nem lenne elég a sikerhez, a kedves és kitartó munkatársak mellett számos olyan tulajdonság szükséges még ami ennek a cégnek a vezetőjében mindig is meg volt úgy mint türelem, lojalitás, az emberekhez való hozzáállás, természetesen egy nagy adag üzleti érzék és persze egy csipetnyi szerencse. 

Legfrissebb termékeink

További információk

Kapcsolat

Gombos Bt.

1135 Budapest Jász u. 62.
Tel.: +36-1-330-6395, +36-30-9-315-654
E-mail: info@csomagtarto.com

Nyitvatartás: H-P: 9-17 SZO: 9-13

Feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, melyben hasznos információkról és akciókról tájékoztatjuk!

Kilincs